Hvis du laver dine egne opvasketabs, kan du slippe for hormonforstyrrende stoffer, sulfater og parfume. For at lave dine egne opvasketabs skal du bruge:

1 dl Tvekulsurt Natron

1/4 dl Citronsyre

1 spsk økologisk opvaskemiddel.

 

 

Natron er et salt med en rengørende effekt, citronsyre er … surprice … en syre – med en rengørende OG afkalkende effekt. Natron aktiveres af syre og derfor puffer de op i processen.  Opvaskemidlet fungerer som bindemiddel, men har naturligvis også en rengørende effekt.

Natron og citronsyre kan med prismæssig fordel købes i større mængder i fx byggemarkeder, hos Matas og i div. webshops. Jeg bruger Sonett opvaskemiddel, fordi jeg godt kan lide deres CSR og så er de økologiske. Jeg køber det sammen med en stor mængde vaskemiddel af samme mærke, så jeg ikke får bragt så ofte.

 

Ingredienserne blandes til en samlet masse, som hurtigt vil puffe op. Bare tryk det ned igen og igen – på et tidspunkt stopper det, men det tager lidt tid. Derfor kan det godt betale sig at lave disse tabs mens du alligevel har gang i noget andet i køkkenet.

Fyld dine forme med massen – som stadig puffer op, trykkes ned og puffer op. Opskriften rækker til ca. 15-20 tabs afhængig af hvor store du laver dem. Sørg for at dine forme er bløde og fleksible så du kan få dine tabs ud igen.

Når dine tabs holder op med at puffe, skal de stå et par timer, og så kan du forsigtigt trykke dem ud af formene og lægge dem i en lufttæt bøtte eller i et glas med tæt låg.

 

Nogle vil knække og smuldre. Dem opbevarer jeg i et glas med en ske, og har jeg fx en bradepande, med noget fastbrændt, så smider jeg et par teskefulde i vandet og lader det stå. Det er på det nærmeste et mirakelmiddel. Du har sikker hørt, at cola har en rengørende effekt, og det er netop pga det høje indhold af citronsyre.

 

 

God fornøjelse!